Relatietherapie Waddinxveen

Relatietherapie Waddinxveen

Professionele hulp door senior relatietherapeut

In verband met het Corona-virus kunt u ook van Skype-sessies gebruik maken

Ik ben GZ professional met ruim 30 jr ervaring en ben geregistreerd relatietherapeut en senior lid van de  NVRG ( De Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie) Jullie kiezen voor een all-round systeemtherapeut en ervaren relatietherapeut. ik help ruim 100 stellen per jaar en de meeste stellen kunnen na 5-6 relatiesessie weer goed verder met hun relatie.

Het intakegesprek

Het is belangrijk dat we een goede klik hebben. Daarom zet ik me altijd maximaal in om jullie persoonlijk te ontvangen en te leren kennen. Ik sluit goed aan bij jullie relatievragen en vraag regelmatig feedback zodat ik telkens goed afstem op ieders verwachtingen en houden vast aan jullie gezamenlijke doelstelling om de relatie te verbeteren. Zo kunnen jullie direct al in het intakegesprek ervaren hoe mijn werkstijl is. We evalueren ieder gesprek. En als het bevalt mogen jullie natuurlijk direct na onze kennismaking een vervolgafspraak maken, maar neem gerust de tijd om eerst thuis te overleggen of het goed voelt om bij mij door te gaan.

In het intakegesprek zijn we al direct actief bezig met oplossingen vinden en geef ik direct concrete tips en oefeningenDoor mijn ervaring help ik jullie direct met een heldere analyse en leg logische  de verbanden tussen jullie persoonlijke achtergrond en relatiegeschiedenis en de gerezen knelpunten in jullie relatie. Ik geef regelmatig feedback om te toetsen of ik nog goed aansluit op ieders wensen en jullie gezamenlijke relatiedoelen.  Zo krijgen we een levendige dialoog én de optimale samenwerking tot succes! Ik vraag respect voor en vertaal ieders gevoelens en behoeften zodat er meer wederzijds begrip ontstaat.  In een veilig gestructureerde en ontspannen sfeer kunnen zaken die thuis niet makkelijk te bespreken waren alsnog goed ter tafel komen. Zo creëren we samen een geïnspireerd gespreksklimaat met ruimte voor speelsheid en plezier. Ik reik actief inzichten aan die direct toepasbaar zijn. We werken doelgericht aan communicatievaardigheden. En verbinden jullie relatievragen ook aan jullie geloofsovertuiging. Omdat dit steun en hernieuwde verbinding kan geven.

Wil je eerst een individueel gesprek?

Het besluit tot relatietherapie is voor iedereen een “proces’. Zo hoor ik regelmatig in het intakegesprek hoeveel hier aan vooraf is gegaan voordat je beiden overtuigt bent van het nut van professionele relatietherapie. Je denkt er eerst al langer over na, dan moet je het nog bespreekbaar maken, je partner juicht  niet direct, of hij /zij kan (in eerste instantie) voluit afwijzend reageren. “ Daar hebben we toch geen ander voor nodig”. Dit moeten we toch zelf op kunnen lossen!”. Jij bindt dan maar weer in, maar voor je het weet ben je weer een (paar) jaar verder.  Steeds meer ontdek ik de kracht van individuele relatietherapie als het (nog) niet anders kan. Vraagt dan een oriënterend individueel gesprek. Of je stelt een daad en nodigt je partner uit en als deze niet mee wil, kom je toch alleen. Wedden dat je je partner wakker schudt!

De resultaten van relatietherapie

Door mijn ervaring en specialisme in relatietherapie boeken we over het algemeen al na een intakegesprek of in enkele sessies hoopvolle verbeteringen. Zo duurt relatietherapie gemiddeld 5 tot 6 gesprekken. 

Lees de referenties en lees over mijn werkstijl.


Wil je snel hulp voor je relatie?

Stel vrijblijvend je vraag en krijg direct een eerste advies!

Ja ik wil graag overleggen
senior systeemtherapeut, relatietherapeut ruim 30 jaar ervaring ook voor gezinstherapie en individuele behandeling /coaching