Gezinstherapie

Gezinstherapie

Gezinstherapie (Familytherapy) maakt gebruik van de kracht en steun vanuit het gezin / familie en probeert de gezonde onderlinge banden te versterken.

Wanneer helpt gezinstherapie?

 • bij gedragsproblemen (bv. ADHD) van kind of ouder 
 • bij verslavingsproblemen van kind of ouder
 • bij onderlinge conflicten
 • als individuele behandeling niet geholpen heeft
 • bij angstklachten en depressieve klachten
 • bij scheiding en/of nieuw samengesteld gezin
 • bij (levensbedreigende) ziekte of overlijden van een gezinslid

Plezierig informeel en duidelijk. We voelden ons zeer op ons gemak

Hoe gaat gezinstherapie in zijn werk?

 • in gezinstherapie worden zo mogelijk alle gezinsleden betrokken om mee te denken en op gelijkwaardige basis mee te doen
 • de voordelen zijn dat de krachten gebundeld worden, meer informatie uitgewisseld wordt en zaken rustiger besproken kunnen worden dan thuis. 
 • ieder gezinslid (zowel ouders als kinderen) krijgt een eigen stem
 • de hiërarchie moet wel duidelijk blijven: ouders krijgen het laatste woord, nadat zij eerst goed geluisterd hebben naar de wensen en meningen van de kinderen

Resultaten

Gezinstherapie werkt snel en veranderingen houden doorgaans goed stand doordat alle gezinsleden onvermijdelijk mee veranderen. Zo ontstaan 'blijvende' veranderingen. Mail gerust voor een persoonlijk overleg of maak een telefonische afspraak. Je krijgt direct advies over de mogelijkheden die passen bij jullie gezin.

Gezinstherapie ervaringen

lees de referenties. Deze gezinnen hebben veel baat gehad bij gezinstherapeut Leen Bokhorst.

Heb je vragen over gezinstherapie of heb je opvoedingsvragen?

Ik geef je graag advies.

Ik wil graag overleggen
gezinstherapie kan helpen bij nieuw samengestelde gezinnen en opvoedproblemen

gezinstherapie. Zeer inlevend

Leen heeft ervoor gezorgd dat wij de problemen in zowel onze relatie als gezin konden oplossen. Na elke sessie kregen wij nieuw inzicht in onze verhouding tot elkaar. Dat heeft onze band versterkt. Ik vond zijn werkwijze zeer inlevend.

Stof tot nadenken en zinvolle inzichten.

Het met elkaar bespreken van een probleem onder begeleiding van Leen zet een proces in gang, zodat je samen met je partner verder komt. Laag voor laag kom je tot de essentie en verkrijg je inzichten die je anders niet zou hebben. Ik heb het steeds als verrassend ervaren. 

Een evenwichtige en positieve therapeut

Mijn vrouw en ik hadden elders in Nederland al een paar coaches achter de rug zonder resultaat. Het moet nu eenmaal ‘klikken’ met een hulpverlener en bij mij was dat doorgaans niet het geval. Een evenwichtige en positieve insteek.

Bijzonder prettig verloop

Bijzonder prettig verloop van de sessies met een zeer goed eind resultaat waar ik (wij) zeer blij en dankbaar mee zijn!

Uitstekende faciliteiten

Uitnodigende website, Snel plaats voor intake, Gemakkelijk bereikbaar met auto & parkeergelegenheid, Staat open voor ieders mening, Vriendelijke therapeut.

Vlot en prettig

Door goed te luisteren en deskundigheid heeft Leen zich snel een juist beeld van mij gevormd. Hij heeft mij door de sessies geholpen inzicht te krijgen in mijn  eigenschappen en situatie, en handgrepen gegeven om hier mee om te gaan. Ik heb Leen leren kennen als prettig en  deskundig pe...

goed inlevingsvermogen.

Effectief en prettig.  Door de persoonlijkheid van Leen, voel je je zeer snel op je gemak en heb je het gevoel dat je bij een vriend op bezoek bent. Leen zijn inlevingsvermogen is enorm, daardoor werk je samen heel effectief naar een oplossing.

gezinstherapie. Warme persoonlijkheid

In het eerste gesprek maakte Leen een familie-overzicht op een groot flipover-bord.  De relaties en onderlinge verhoudingen tussen de gezinsleden werd hiermee duidelijk en helder in beeld gebracht. In de volgende gesprekken maakte Leen geen aantekeningen, zodat ieder de volle aandacht kreeg. &n...

Bereikbaarheid van de praktijk

Onze praktijk bevindt zich in Zoetermeer in de wijk Rokkeveen, Houtwijk en is goed bereikbaar vanuit Den Haag (Leidschenveen, Ypenburg, Voorburg), Lansingerland (Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek), Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Delft, Pijnacker, Nootdorp, Waddinxveen, Gouda en Nesselande (Rotterdam) Leiden, Alphen aan de Rijn, Bodegraven, Boskoop.