Relatietherapie Boskoop | senior relatietherapeut Leen Bokhorst

Relatietherapie Boskoop | senior relatietherapeut Leen Bokhorst

Relatietherapie Boskoop

Relatietherapeut Leen Bokhorst senior lid NVRG 

Ik ben geregistreerd relatietherapeut /systeemtherapeut en senior lid  NVRG  ( De Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie) en  help ruim 100 stellen per jaar. N 5 - 6 gesprekken kunnen de meeste stellen samen verder. Het is belangrijk dat we een goede klik hebben. Daarom zet ik me graag actief in om jullie gastvrij te ontvangen om jullie persoonlijk te leren kennen. Zo kunnen jullie direct al in het intakegesprek ervaren hoe mijn werkstijl is. We evalueren ieder gesprek. En als het bevalt mogen jullie natuurlijk direct na onze kennismaking een vervolgafspraak maken, maar neem gerust de tijd om eerst thuis te overleggen of het goed voelt om bij mij door te gaan. 

Hoe gaat relatietherapie in zijn werk?

We beginnen met de persoonlijke kennismaking in het intakegesprek. Daarin zijn we al direct actief bezig met oplossingen vinden en geef ik direct concrete tips en oefeningen. Ik geef heldere analyse van jullie situatie veel feedback tijdens ons gesprek en vraag hierop jullie reactie. Zo sluit ik telkens goed aan bij jullie beleving en jullie doelstelling en wat jullie samen willen bereiken. Met een levendige dialoog ontstaat meer wederzijds begrip. In een veilig gestructureerde en ontspannen sfeer kunnen zaken die thuis moeilijk bespreekbaar zijn alsnog goed ter tafel komen. In een geïnspireerd gespreksklimaat met ruimte voor speelsheid en plezier rijk ik actief inzichten aan die direct toepasbaar zijn. We werken aan communicatieverbeteringen. Meer weten? lees verder hoe relatietherapie in zijn werk gaat.

Is een individueel gesprek ook mogelijk?

Het besluit tot relatietherapie is voor iedereen een “proces’. Soms staat je partner hier (nog) niet voor open, maar wil je zelf actie ondernemen. Dan kan een  individuele relatietherapie een goede start zijn.  We bespreken dan wat jij zelf kan doen om je relatie beter te maken en hoe we je partner alsnog kunnen betrekken bij relatietherapie. En ook tijdens de relatietherapie kan het prettig zijn om eens individueel te komen. Dit is in open overleg mogelijk.

De resultaten van relatietherapie

Dieper liggende frustraties en meningsverschillen kunnen goed uitgesproken worden. Jullie communicatie verbetert aanzienlijk waardoor je weer écht naar elkaar kunt luisteren! Zo ontstaan doorbraken om elkaar beter te begrijpen, wat thuis vaak al lange tijd niet is gelukt! Spanningsvolle misverstanden worden uit de weg geruimd. Er ontstaat een beter gespreksklimaat dat de deuren opnieuw open naar een warme en liefdevolle relatie in wederzijds respect en waardering. 

De meeste stellen hebben succes!

Zo kunnen 9 van de 10 stellen weer goed doorstarten met hun relatie. De relatie is duidelijker en bevredigender geworden en zo geeft de relatiecrisis die jullie doorgemaakt hebben een hernieuwde boost aan jullie relatie en ook kansen op persoonlijke groei waardoor jullie relatie de komende jaren weer "relatie-bestendig" is. Jullie hebben geleerd om terugval te voorkomen en het is altijd mogelijk om nog eens een boostersessie te doen om bij te praten en het geleerde weer even aan te scherpen. Door mijn ervaring duurt de relatietherapie gemiddeld niet langer dan 5 tot 6 sessies. 

Meer weten over de specifieke onderwerpen bij relatietherapie?

lees over mijn werkstijl onder Relatietherapie of ga direct naar het onderwerp wat je zoekt.

Ben je ondernemer? Kijk dan op de bedrijfssite | ondernemers coaching en bedrijfsdiensten

 

De praktijk voor relatietherapie Boskoop bevindt zich 30 minuten rijden van Zoetermeer. zie routebeschrijving op de site. 


Werkgebied praktijk voor Systeemtherapie: relatietherapie en gezinstherapie Boskoop

Cliënten vinden mij in:

Zoetermeer | Voorburg | Leidschendam | Ypenburg | Leiderdorp | Leidschenveen | Nootdorp | Pijnacker | Bergschenhoek| Delft | Boskoop | Waddinxveen | Moerkapelle

Boskoop

Wil je overleg over je relatie?

Stel gerust je relatievragen en krijg een eerste advies.

Ik wil graag overleg
relatietherapeut Boskoop, Zuid Holland