Relatietherapie

Relatietherapie

Waarom kiezen stellen voor relatietherapie?

Het kan iedereen overkomen. Jaren lang heb je een fijne en liefdevolle relatie, maar toch kan er een relatieprobleem ontstaan.De oorzaak kan heel geleidelijk zijn of plots ontstaan. Dan kan een Relatietherapeut je meestal goed helpen. 

De meest gestelde vragen aan een relatietherapeut 

 • “ We begrijpen elkaar telkens verkeerd, wil je ons helpen beter te communiceren?"
 • “ We hebben telkens heftige ruzies die uit de hand lopen en dit beschadigd onze band” 
 • “ Ik ben verliefd geworden op een ander en wil onderzoeken wat ik wil”
 • “ Ik heb ontdekt dat mijn partner een affaire heeft, ik ben erg in verwarring, maar we willen er toch samen uitkomen "
 • “ We hebben problemen met onze intimiteit  en onze seksuele relatie en vrijen bijna niet meer, Dit willen we graag samen oplossen"
 • " We zijn een jong stel  van 25 jaar. We hebben nog géén kinderen en willen eerst onderzoeken of wij wel de goede match zijn"
 • “ De laatste jaren hebben wij veel meegemaakt, dat onze relatie onder druk is komen staan”
 • "We zijn een nieuw samengeteld gezin. De ex van mijn man verstoort onze relatie en de kinderen reageren hierop waardoor wij hier weer ruzie over krijgen"
 • " Mijn man is ondernemer, de zaak gaat altijd voor en als hij thuis is dan is hij niet betrokken"
 • " Ik ben nu 36 jr en heb een kinderwens, we hebben een heel fijne en warme relatie, maar mijn partner heeft al kinderen uit een eerdere relatie en wil geen kind meer, ik wil hier samen met hem uitkomen"
 • “ We hebben net een eerste kindje en hebben beiden een eigen carrière, dit botst nu met de zorgtaken”
 • “ Wij zijn 60 + en één van ons is gestopt met werken en we zitten elkaar in de weg. We zoeken nu naar een nieuw persoonlijk zingeving en gezamenlijk evenwicht”.

Mag ik me aan jullie voorstellen?

Ik ben senior systeemtherapeut gespecialiseerd in Relatietherapie en ik ontmoet meer dan 100 stellen per jaar. Door mijn ontspannen en engagerende werkstijl kan ik over het algemeen vlot een goede werkrelatie opbouwen. Soms helpt het dat ik een mannelijke therapeut ben. lees over:  Wat is systeemtherapie?

Mijn werkstijl

Ik ben een toegankelijke relatietherapeut en leg soepel contact. Ik heb een ontspannen maar energieke stijl. Fanatiek in de missie die jullie mij geven, persoonlijk én een toegewijde professional. Nieuwsgierig en zonder vooroordeel. De ontmoetingen zijn vaak warm en intens waardoor we in samenspraak tot creatieve oplossingen komen. Ik bied een veilige en gestructureerde gespreksomgeving en help jullie bij het verbeteren van jullie communicatiepatroon. En als het nodig is dan spring ik even bij en geef praktische aanwijzingen, zodat jullie deze tips thuis verder kunnen proberen. Ik werk in een cultuur van feedback en daag jullie graag uit en vraag goed door, zodat de belangrijkste onderwerpen scherp op (de onderhandelings-) tafel blijven. Elk gesprek evalueer ik kort hoe onze samenwerking verloopt en spreken we af met welke acties jullie thuis samen praktisch aan de slag kunnen. Immers, ik ben er om mijzelf overbodig te maken! Zo werken we resultaatgericht in een inspirerende samenwerking naar jullie einddoel toe! 

Wat kunnen jullie van mij verwachten

 • professionele hulp door senior relatietherapeut
 • gastvrij en ontspannen onthaal en soepele match
 • open, direct en met humor
 • ik werk niet met lijstjes maar ga voor de persoonlijke ontmoeting
 • van heldere probleemanalyse naar tastbare oplossingen
 • gestructureerde en doelgerichte aanpak
 • flexibel en pragmatisch 
 • verdiepend én voortvarend
 • sensitief maar met beide benen op de grond
 • ik denk niet in beperkingen maar in mogelijkheden
 • optimale samenwerking door cultuur van gelijkwaardigheid en feedback
 • hoge effectiviteit door ervaren relatietherapeut
 • waardoor 5-6 gesprekken vaak al voldoende zijn

Een goede samenwerking is cruciaal voor de beste resultaten!

Jullie keuze 

Van groot belang is dat mijn werkstijl goed aansluit bij jullie wensen. Want ik ben goed in mijn vak, maar daardoor nog niet voor iedereen de beste therapeut. Dus kijk eerst nog even naar de referenties en wat anderen zeggen en krijg een duidelijke indruk over mijn werkstijl is Persoonlijk én Pragmatisch. Wil je eerst persoonlijk contact? Overleg dan gerust eerst telefonisch. Dan denk ik met je mee en kan ik direct zeggen wat ik voor  jou en jullie kan doen. 

Meer weten hoe relatietherapie in zijn werk gaat?

lees dan verder: Hoe gaat relatietherapie in zijn werk?   En wil je meer weten over mijn werk als systeemtherapeut: Wat is systeemtherapie?

Veel voorkomende vragen bij relatietherapie

Kies je onderwerp!

Ben je ondernemer? Kijk dan op de bedrijfssite | ondernemers coaching en bedrijfsdiensten

Relatietherapie doorbreekt ongewenste patronen en verheldert jullie mogelijkheden!

De resultaten

 • relatie-issues worden beter bespreekbaar door de veilig gestructureerde begeleiding 
 • toename van het wederzijds begrip 
 • verbetering van jullie communicatie
 • concrete oplossingen voor jullie relatievragen
 • hernieuwde ruimte voor fijne intimiteit 
 • 9 van de 10 stellen kunnen samen weer goed verder


Wil je snel hulp? Of eerst overleg?

Overleg vrijblijvend en ik geef je direct persoonlijk advies

Ja ik wil overleggen
Relatietherapie Zoetermeer, relatietherapie kan veel verhelderen over je relatie. Ervaren relatietherapeut Zoetermeer

relatietherapie. Waardevolle inzichten

Leen heeft ons belangrijke en waardevolle inzichten gegeven over patronen in ons gedrag, niet alleen in onze relatie maar ook in de relatie tot onze familie en op het werk. Door de prettige omgeving en rustige, vriendelijke opstelling van Leen voelden we ons snel vertrouwd.

relatietherapie. Heerlijk, eerlijk, warm!

Hartelijk, eerlijk en warm. Goede handvatten gekregen. In nood konden we snel terecht. Heel fijn!

relatietherapie. Alles op een rijtje gekregen

Fijn om met hulp van Leen alles weer op een rijtje te krijgen. Dat hij je gevoelens zonder je eigen emotie kan verwoorden. Hij geeft duidelijk aan wat zijn mogelijkheden zijn en overlegt over eventuele vervolgstappen met betrokken partijen. 

Gevoel begrepen te worden

Het kennismakingsgesprek was erg prettig. Mijn partner en ik voelden ons beiden begrepen. Het was fijn dat er telkens opdrachten werden gegeven en deze werden ook goed geëvaluaeerd. Werkte een opdracht niet, dan werd er gekeken wat wel mogelijk was.  

Stof tot nadenken en zinvolle inzichten.

Het met elkaar bespreken van een probleem onder begeleiding van Leen zet een proces in gang, zodat je samen met je partner verder komt. Laag voor laag kom je tot de essentie en verkrijg je inzichten die je anders niet zou hebben. Ik heb het steeds als verrassend ervaren. 

Ruimte voor reflexie en inbreng

De werkwijze van Leen heeft mij zeer geholpen in het rouwproces na mijn scheiding. Hij heeft een open maar ook directe manier van benaderen die wordt gecombineerd met praktische tips. Voor mij werden hierdoor processen duidelijker en de praktische tips waren een steun in de rug voor het maken v...

Kordaat optreden en een juiste inschatting

Leen is een ervaren therapeut die een warme manier van benaderen heeft. Je voelt je direct op je gemak en hij stelt de juiste vragen. Hij is scherp in het analyseren van relaties. Hij heeft ons absoluut geholpen door de eerste crisis heen te komen. Ook de vervolggesprekken waren zeer prettig en hebb...

Een evenwichtige en positieve therapeut

Mijn vrouw en ik hadden elders in Nederland al een paar coaches achter de rug zonder resultaat. Het moet nu eenmaal ‘klikken’ met een hulpverlener en bij mij was dat doorgaans niet het geval. Een evenwichtige en positieve insteek.

Bereikbaarheid Praktijk voor relatietherapie Zoetermeer

De praktijk voor relatietherapie en psychologische diensten bevindt zich in Zoetermeer in de wijk Rokkeveenen is goed bereikbaar vanuit Den Haag (Leidschenveen, Ypenburg, Voorburg), Lansingerland (Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek), Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Pijnacker, Nootdorp en Waddinxveen.