Gezinstherapie

Gezinstherapie

Gezinstherapie (Familytherapy) maakt gebruik van de kracht en steun vanuit het gezin / familie en probeert de gezonde onderlinge banden te versterken.

Wanneer helpt gezinstherapie?

 • bij gedragsproblemen (bv. ADHD) van kind of ouder 
 • bij verslavingsproblemen van kind of ouder
 • bij onderlinge conflicten
 • als individuele behandeling niet geholpen heeft
 • bij angstklachten en depressieve klachten
 • bij scheiding en/of nieuw samengesteld gezin
 • bij (levensbedreigende) ziekte of overlijden van een gezinslid

Plezierig informeel en duidelijk. We voelden ons zeer op ons gemak

Hoe gaat gezinstherapie in zijn werk?

 • in gezinstherapie worden zo mogelijk alle gezinsleden betrokken om mee te denken en op gelijkwaardige basis mee te doen
 • de voordelen zijn dat de krachten gebundeld worden, meer informatie uitgewisseld wordt en zaken rustiger besproken kunnen worden dan thuis. 
 • ieder gezinslid (zowel ouders als kinderen) krijgt een eigen stem
 • de hiërarchie moet wel duidelijk blijven: ouders krijgen het laatste woord, nadat zij eerst goed geluisterd hebben naar de wensen en meningen van de kinderen

Resultaten

Gezinstherapie werkt snel en veranderingen houden doorgaans goed stand doordat alle gezinsleden onvermijdelijk mee veranderen. Zo ontstaan 'blijvende' veranderingen. Mail gerust voor een persoonlijk overleg of maak een telefonische afspraak. Je krijgt direct advies over de mogelijkheden die passen bij jullie gezin.

Gezinstherapie ervaringen

lees de referenties. Deze gezinnen hebben veel baat gehad bij gezinstherapeut Leen Bokhorst.

relatietherapie. Heerlijk, eerlijk, warm!

Hartelijk, eerlijk en warm. Goede handvatten gekregen. In nood konden we snel terecht. Heel fijn!

Stof tot nadenken en zinvolle inzichten.

Het met elkaar bespreken van een probleem onder begeleiding van Leen zet een proces in gang, zodat je samen met je partner verder komt. Laag voor laag kom je tot de essentie en verkrijg je inzichten die je anders niet zou hebben. Ik heb het steeds als verrassend ervaren. 

Een evenwichtige en positieve therapeut

Mijn vrouw en ik hadden elders in Nederland al een paar coaches achter de rug zonder resultaat. Het moet nu eenmaal ‘klikken’ met een hulpverlener en bij mij was dat doorgaans niet het geval. Een evenwichtige en positieve insteek.

Bijzonder prettig verloop

Bijzonder prettig verloop van de sessies met een zeer goed eind resultaat waar ik (wij) zeer blij en dankbaar mee zijn!

coaching. Erg goed.

Leen Bokhorst is een goede hulp op vele fronten. Altijd weet hij voor u de juiste methode te vinden in de omgang. Zijn communicatie is erg rustig en duidelijk. Hij geeft je genoeg ruimte om rustig na te denken en alles te verwoorden. 

Het contact verliep als bijna vanzelfsprekend

Enkele maanden geleden heb ik Leen benaderd en na een paar dagen vond het kennismakingsgesprek plaats. Ik zat op dat moment in het buitenland, maar een gesprek op Skype mét 10 uur tijdsverschil was totaal geen probleem voor het snel inplannen van ons gesprek. 

Coaching. Fijne toegankelijke coach

Fijne toegankelijke coach die van veel markten thuis is.

Effectieve methoden en technieken geleerd

Leen heeft mij enorm geholpen door mij te begeleiden in het zoeken naar methoden en technieken om rust in lijf en hoofd te krijgen. Technieken die bij mij passen en die goed in mijn leven in te passen zijn. Hij heeft geluisterd naar mijn verhaal zonder te oordelen en zonder een standaardbehande...

Bereikbaarheid van de praktijk

Onze praktijk bevindt zich in Zoetermeer in de wijk Rokkeveen, Houtwijk en is goed bereikbaar vanuit Den Haag (Leidschenveen, Ypenburg, Voorburg), Lansingerland (Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek), Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Delft, Pijnacker, Nootdorp, Waddinxveen, Gouda en Nesselande (Rotterdam) Leiden, Alphen aan de Rijn, Bodegraven, Boskoop.

Heb je vragen over gezinstherapie of heb je opvoedingsvragen?

Ik geef je graag advies.

Ik wil graag overleggen
gezinstherapie kan helpen bij nieuw samengestelde gezinnen en opvoedproblemen