Leen BokhorstGeschreven door Leen Bokhorst, Praktijkhouder en relatie- & gezinstherapeut

Relatietherapie

Al meer dan 30 jaar geef ik relatietherapie. Wekelijks spreek ik zo'n 20 stellen en door de jaren ervaring duurt een relatietherapie gemiddeld slechts 5 tot 6 sessies. Het succespercentage is hoog. Zo kunnen 9 van de 10 stellen na mijn begeleiding weer goed verder. Bij de referenties kun je vele reacties van paren lezen, zodat je een duidelijke indruk krijgt van mijn werkstijl. 

Veel voorkomende vragen bij relatietherapie

In mijn dagelijks werk met stellen kom ik onderstaande problemen regelmatig tegen. Per onderwerp kun je verder klikken, zodat je meer gerichte informatie vindt.

Hoe werkt relatietherapie?

  • Relatietherapie helpt jullie allereerst met meer afstand naar de eigen relatie te kijken. Jullie leren elkaar simpelweg beter te begrijpen.
  • Jullie leren de vaste patronen van ruzies te doorbreken. Ik geef jullie concrete instructies om de spanningen te verminderen en de relatie weer veilig te maken. De effecten zijn bij een goede samenwerking telkens weer verrassend.
  • Jullie onderzoeken elkaars eigenschappen als partner en als ouder. Ook kijken we naar jullie achtergrond en manieren die jullie hebben aangeleerd om om te gaan met moeilijke zaken in sociale relaties. 
  • Jullie gaan werken aan het accepteren van elkaar en het overbruggen van verschillen.
  • Ik vraag jullie om tijd voor elkaar te maken en doelgericht in elkaar te investeren.
  • Er kan een periode afgesproken worden om aan de relatie te werken en duidelijkheid te krijgen wat mogelijk is en of de relatie dan bevredigend genoeg is.
  • Je kunt ook individuele relatietherapie krijgen als je partner (nog) niet mee wil komen. 

Reacties van paren

"Drie sessies bij Leen bleken genoeg om anders te leren kijken naar een probleem in onze relatie."

"Door zijn verfrissende aanpak kregen wij beiden genoeg tips en aanknopingspunten om weer op een goede manier verder te gaan."

"Heel verrassend!"

"De manier van aanpak is anders dan anders en dit is ons goed bevallen. Direct 'to the point' en niet eromheen draaien. Dat hebben wij als erg prettig ervaren."

>> Ik nodig je/jullie van harte uit voor een gesprek in mijn praktijk in Zoetermeer. Bel 06-20 144 184 of stuur een mail

Onze praktijk bevindt zich in Zoetermeer in de wijk Rokkeveen, Houtwijk en is goed bereikbaar vanuit Den Haag (Leidschenveen, Ypenburg, Voorburg), Lansingerland (Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek), Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Delft, Pijnacker, Nootdorp, Waddinxveen, Gouda en Nesselande (Rotterdam), Leiden, Alphen aan de Rijn, Bodegraven, Boskoop.

Ga naar home