De 5 gouden regels voor een goed gesprek met je man

De 5 gouden regels voor een goed gesprek met je man

Dit artikel is geschreven voor vrouwen die willen investeren in de relatie met hun man.

1 Bedenk van tevoren goed wat je wilt bereiken. Wil je zijn advies, zijn toestemming of gewoon hem op de hoogte brengen van je besluit. En hoe 'groot' is het onderwerp? Wil je bijvoorbeeld over kinderen krijgen beginnen, dan is het niet handig dit op een doordeweekse dag te bespreken. Organiseer liever een weekendje Parijs. Houd tijdens het gesprek je doel goed vast.

2 De juiste timing is het halve werk. Geen belangrijke vragen stellen terwijl hij naar zijn favoriete tv-programma zit te kijken of hij net volop aan het klussen is of in een flow met zijn hobby bezig is. Overval hem ook niet direct als hij van zijn werk thuis komt, maar verwelkom hem eerst persoonlijk en met aandacht. Kondig eventueel even aan 'Schat ik wil vanavond even wat met je overleggen. Hoe laat zullen we dat afspreken?' Geef hem de tijd te anticiperen.

3 Regel de juiste gesprekstemperatuur. Mannen zijn vaak fysiek ingesteld dus haal hem even aan geef hem met aandacht een zoen en maak een verleidelijk oogcontact en hou dit even vast. Warm hem eerst op!

4 Draai er niet omheen. Mannen reageren beter op concrete vragen dan vage verhalen en gevoelens. Dat kan altijd nog als je hem voldoende warm hebt gemaakt en je hem zo ver hebt dat hij bij de les is. Formuleer je gesprekonderwerp kort en duidelijk en wacht zijn reactie even af. Betrek hem bij je probleem en vraag zijn mening.

5 Ga slim om met je emoties. Reageer kalm en verstandig (in plaats van emotioneel, want dit kan opgevat worden als chantage om je zin door te drijven) en vat zijn opmerkingen samen en maak hem rustig duidelijk hoe belangrijk jouw probleem is en dat je zijn mening zeer op prijs stelt. Houd oogcontact en zorg dat je niet tegenover maar naast hem zit. Gebruik je charme en sta open voor zijn mening en blijf vriendelijk. Want het is veel constructiever om samen tot een oplossing te komen.

Als het gesprek vast loopt.
Sluit dan op vriendelijke toon en zonder verwijten af met de opmerking dat jullie er nu niet uitkomen, maar dat je er later graag nog op terug wil komen. En begin op een beter moment weer bij stap 1.

Succes!

 

Leen