Perspectief Zoetermeer

Praktijk voor relatietherapie en gezinstherapie

Neem contact op

Referenties

Relatietherapie/13.06.2018, relatietherapie

APK ....als het nodig is weten we leen te vinden.

““Hoe zei Leen dat ook al weer?”

Mijn vrouw en ik hadden elders in Nederland al een paar coaches achter de rug zonder resultaat. Het moet nu eenmaal ‘klikken’ met een hulpverlener en bij mij was dat doorgaans niet het geval. Toen we met Leen Bokhorst in contact kwamen bleek al snel dat hij evenwichtig en positief in de gesprekken bleef, ondanks dat er harde noten gekraakt moesten worden. Juist dat evenwicht tussen de zaken bespreekbaar maken en tegelijkertijd positieve elementen blijven benoemen heeft in ons geval zeer goed geholpen. We hebben ons laatste gesprek alweer een jaar achter de rug, maar zeggen nog regelmatig tegen elkaar: “Hoe zei Leen dat ook al weer?” Ons fundament is een stuk steviger geworden en we kijken dan ook met dankbaarheid terug op de periode dat Leen ons bewust heeft gemaakt van de eenzijdigheden die in onze relatie geslopen waren. En mocht zich weer iets voordoen waar we met z’n tweeën niet uitkomen, dan zullen we allebei direct instemmen met een nieuwe afspraak met Leen. We zullen het dan beiden als een APK voor onze relatie opvatten: voordat de motor echt hapert kun je maar beter preventief onderhoud laten verrichten. Voor ons geen andere garage dan Perspectief Zoetermeer. 

Individuele behandeling/04.06.2018, coaching

Persoonlijke en laagdrempelige benadering en snelle analyse

“confrontatie met respect”

Leen is een geduldige, vriendelijke therapeut die makkelijk benaderbaar is. Hij is niet zweverig, maar kan goed analyseren en snel benoemen waar de knelpunten zitten. Hij durft te confronteren,  maar doet doet dat met respect.

Ik vond het ook erg prettig dat Leen wist waar het in het vorige gesprek over gegaan was en dat ook benoemde. Dat maakt het "persoonlijk" en geeft je het gevoel dat hij je niet als een “casus”ziet.

 

Relatietherapie/02.03.2018, relatietherapie

Positief. Het is fijn om een objectief advies te krijgen

“Resetten van communicatie patronen en gewoontes door objectieve bijsturing.”

Het was fijn om in een neutrale, open en vertrouwde setting in te zoomen op onze relatie en samen te komen tot oplossingen om onze negatieve spiraal te doorbreken. Terug naar de kern van onze relatie en het opnieuw vinden van onze balans hierbinnen. Niet alleen voor de korte termijn, maar ook de jaren die nog komen gaan.

De doelgerichte, pragmatische en realistische adviezen hebben wij als zeer prettig ervaren. Het geeft weer de handvatten om zelf verder op door te pakken. Op naar nog vele gelukkige jaren samen.

Individuele behandeling/15.02.2018, individuele behandeling

Direct duidelijk dat dit was wat ik zocht.

“Met deze hulp mijn uitdaging echt kunnen aanpakken.”

Met Leen heb je een sparring partner die goede open vragen kan stellen, maar die ook niet bang is om een stelling te poneren die je misschien eerst wel boos maakt maar die je ook aan het denken zet. Ik heb veel aan de sessies met hem gehad.Met Leen heb je een sparring partner die goede open vragen kan stellen, maar die ook niet bang is om een stelling te poneren die je misschien eerst wel boos maakt maar die je ook aan het denken zet. Ik heb veel aan de sessies met hem gehad.

Individuele behandeling/26.01.2018, individuele behandeling

Geen ja-knikker maar geeft zijn mening.

“Je wordt als gelijke behandeld”

Als je twijfelt of je wel of niet met een psycholoog wil praten kan ik je nu alvast zeggen, doen! Gewoon een keertje proberen. Ik ben 22 en heb ook erg lang getwijfeld, omdat ik het niet perse vond passen bij iemand van mijn leeftijd. Maar ik ben zo blij dat ik de keuze heb gemaakt. Leen is een fantastische psycholoog die je heel erg op je gemak stelt. Hij zal je zeggen hoe hij tegen bepaalde zaken aankijkt, maar heeft er ook totaal geen moeite mee als je hem corrigeert. Je wordt als gelijke behandeld en dat is ontzettend fijn. Al met al heb ik aan 3 gesprekken met Leen genoeg gehad om weer een stuk lekkerder in mijn vel te zitten. Mocht ik in het vervolg weer de behoefte hebben om met een psycholoog te praten dan zal ik die stap veel sneller zetten en zal ik ook uiteraard weer met Leen gaan praten. 

Relatietherapie/03.01.2018, relatietherapie

Super!

“Fijn , dat er iemand zonder oordeel naar je verhaal luistert.”

Het heeft ons goed geholpen, en we zien elkaar weer zoals we de relatie zijn begonnen.