Wat zeggen cliënten?

Lees de referenties en onderzoek of mijn werkstijl ook bij jou past.

Wij hadden snel een afspraak en boekten na het eerste gesprek al direct vooruitgang.

Coaching. Directheid en openheid

Door Leen zijn directheid en openheid voelde ik gelijk een klik. Hij stelde zijn ideeën altijd ter discussie en gaf me een gevoel van gelijkwaardigheid en eindelijk de erkenning waar ik al zo lang naar zocht. Het leverde me veel op om nu eens mijn eigen behoeften te ontdekken.

relatietherapie. Waardevolle inzichten

Leen heeft ons belangrijke en waardevolle inzichten gegeven over patronen in ons gedrag, niet alleen in onze relatie maar ook in de relatie tot onze familie en op het werk. Door de prettige omgeving en rustige, vriendelijke opstelling van Leen voelden we ons snel vertrouwd.

coaching. Niet zweverig

Leen is een geduldige, vriendelijke man die makkelijk benaderbaar is. Hij is niet zweverig, kan goed analyseren en snel benoemen waar de knelpunten zitten. Hij durft te confronteren,  maar doet dat met respect. Leen wist altijd waar we het in het vorige gesprek over hebben gehad.

relatietherapie. Alles op een rijtje gekregen

Fijn om met hulp van Leen alles weer op een rijtje te krijgen. Dat hij je gevoelens zonder je eigen emotie kan verwoorden. Hij geeft duidelijk aan wat zijn mogelijkheden zijn en overlegt over eventuele vervolgstappen met betrokken partijen. 

Coaching. Nuchtere blik & warme empathie

Het was voor mij heel makkelijk om de klik met Leen te maken. Zijn nuchtere blik, warme empathie en zijn natuurlijke en transparante manier van doen maakten dat ik me meteen bij hem op m'n gemak voelde. Daarbij let hij heel scherp op en legt de vinger op de zere plek. 

gezinstherapie. Zeer inlevend

Leen heeft ervoor gezorgd dat wij de problemen in zowel onze relatie als gezin konden oplossen. Na elke sessie kregen wij nieuw inzicht in onze verhouding tot elkaar. Dat heeft onze band versterkt. Ik vond zijn werkwijze zeer inlevend.

Coaching. Duidelijke, resultaatgerichte opdrachten

Prettige en vriendelijke aanpak. Opdrachten die echt geholpen hebben.  

Coaching. Rustig en kalm, maar zeker ook confronterend

Door Leen zijn kalme energie voelde het direct goed. Hij helpt bij het analyseren van je problemen en confronteert je daar soms mee, maar op een zachte en respectvolle manier, zodat je er verder aan kan werken. Ik heb de gesprekken als fijn en zeer effectief ervaren.

Stof tot nadenken en zinvolle inzichten.

Het met elkaar bespreken van een probleem onder begeleiding van Leen zet een proces in gang, zodat je samen met je partner verder komt. Laag voor laag kom je tot de essentie en verkrijg je inzichten die je anders niet zou hebben. Ik heb het steeds als verrassend ervaren. 

Kordaat optreden en een juiste inschatting

Leen is een ervaren therapeut die een warme manier van benaderen heeft. Je voelt je direct op je gemak en hij stelt de juiste vragen. Hij is scherp in het analyseren van relaties. Hij heeft ons absoluut geholpen door de eerste crisis heen te komen. Ook de vervolggesprekken waren zeer prettig en hebb...

Een evenwichtige en positieve therapeut

Mijn vrouw en ik hadden elders in Nederland al een paar coaches achter de rug zonder resultaat. Het moet nu eenmaal ‘klikken’ met een hulpverlener en bij mij was dat doorgaans niet het geval. Een evenwichtige en positieve insteek.

Direct een klik

Na de uitnodigende site gezien te hebben kon ik snel terecht. Vriendelijke therapeut... Erg goed!

Heeft me goed geholpen met het verwerken en weer vooruit kijken.

Niet gedwongen of gehaast maar zeker wel direct . Een zeer waardevolle en nuttige ervaring tijdens mijn  sessies. Welke mij zeker geholpen hebben met het verwerken en vooruit kijken. Ik kan Perspectief Zoetemeer zondermeer aanbevelen, omdat het voor mij een zeer prettige warme mani...

Relaxed en al snel op mijn gemak.

Vanaf begin (intake gesprek) voelde ik al een “klik” met Leen. Dat is ook wel noodzakelijk voor vervolgtraject. Zijn directe wijze van werken (informeren, doorvragen, analyseren, en daarna concreet benoemen) sprak mij ook aan. Geen vaag gedraai of wollig gedoe. Voelde me op mijn gemak en...

Bijzonder prettig verloop

Bijzonder prettig verloop van de sessies met een zeer goed eind resultaat waar ik (wij) zeer blij en dankbaar mee zijn!

Snel vooruitgang

Direct na het kennismakingsgesprek wist ik dat ik hier goed zat. Het voelde allemaal erg vertrouwd vanaf het 1e telefoongesprek.  Leen Bokhorst is iemand die het probleem snel weet te doorgronden en je de jusite handvatten weet te geven in een juist tempo. Heel snel na het begin van de gespre...

Gelijkwaardige relatie

Ik was op een punt in mijn relatie met mijn autistische man gekomen dat ik merkte dat ik zo niet verder wilde. Aangezien hij therapie-moe was geworden en geen zin in confrontaties had, heb ik besloten zelf aan onze relatie te gaan werken. Ik ging op zoek naar een therapeut die bekend was met rela...

Uitstekende faciliteiten

Uitnodigende website, Snel plaats voor intake, Gemakkelijk bereikbaar met auto & parkeergelegenheid, Staat open voor ieders mening, Vriendelijke therapeut.

Informeel, comfortabel.

Ik vond het heel fijn dat ik snel terecht kon voor een eerste afspraak. De praktijk is comfortabel en informeel ingericht waardoor je je snel op je gemak voelt. Dhr. Bokhort zorgt ook dat je je op je gemakt voelt. Hij kan goed luisteren en begrijpt snel waar het probleem ligt. Hij is geen meeprater...

Coaching. Ontspannen sfeer.

Ontspannen sfeer en Leen weet je op je gemak te stellen en de juiste vragen te stellen. .....Heel tevreden! Daarom beveel ik Leen van harte aan.

Fijn klankbord

Leen is een coach bij wie je je meteen op je gemak voelt, een warme persoonlijkheid, waardoor ik mij vrij snel open durfde te stellen. Leen zet je in je kracht maar houdt tegelijkertijd ook een spiegel voor. Een mooie combinatie, waardoor je vanuit een versterkt zelfvertrouwen op een positieve ma...

goed inlevingsvermogen.

Effectief en prettig.  Door de persoonlijkheid van Leen, voel je je zeer snel op je gemak en heb je het gevoel dat je bij een vriend op bezoek bent. Leen zijn inlevingsvermogen is enorm, daardoor werk je samen heel effectief naar een oplossing.

Coaching: Snel en plezierig, wekte vertrouwen

Leen heeft mij goed en plezierig geholpen met als gevolg een snel herstel na mijn oververmoeidheidsklachten. Zijn werkwijze om je door middel van reflectie zelf de weg naar de oplossing te laten uitstippelen heeft bij mij uitstekend gewerkt. 

Coaching. Zelfde dag nog een reactie.

Zeer positief. Gesprek in open en ongedwongen en open sfeer, waardoor er meteen al dieper op de materie ingegaan kon worden. In één vervolggesprek kwamen eigenlijk zeer snel de belangrijkste knelpunten naar voren. 

coaching. Erg goed.

Leen Bokhorst is een goede hulp op vele fronten. Altijd weet hij voor u de juiste methode te vinden in de omgang. Zijn communicatie is erg rustig en duidelijk. Hij geeft je genoeg ruimte om rustig na te denken en alles te verwoorden. 

Coaching. Voelde meteen vertrouwd

Verbazingwekkend hoeveel verschil het maakt als een onafhankelijke derde partij meeluistert.

Het contact verliep als bijna vanzelfsprekend

Enkele maanden geleden heb ik Leen benaderd en na een paar dagen vond het kennismakingsgesprek plaats. Ik zat op dat moment in het buitenland, maar een gesprek op Skype mét 10 uur tijdsverschil was totaal geen probleem voor het snel inplannen van ons gesprek. 

Coaching. Fijne toegankelijke coach

Fijne toegankelijke coach die van veel markten thuis is.

gezinstherapie. Warme persoonlijkheid

In het eerste gesprek maakte Leen een familie-overzicht op een groot flipover-bord.  De relaties en onderlinge verhoudingen tussen de gezinsleden werd hiermee duidelijk en helder in beeld gebracht. In de volgende gesprekken maakte Leen geen aantekeningen, zodat ieder de volle aandacht kreeg. &n...

coaching. Heel prettig!

Leen is een rustig persoon, die goed naar je kan luisteren. En die met een tekening eerst alles in kaart brengt, zodat er bij elke sessie onderwerpen direct weer te begrijpen zijn. Hij helpt je zoeken naar oplossingen, in mijn geval had ik die voor een deel maar zocht ik daar nog bevestiging voor.

Snel en prettig.

Gesprekken waren zeer positief ondanks dat de onderwerpen soms vervelend waren maar goed dat was ook de rede waarom ik hulp nodig had. Ben erg blij dat ik mij nu weer 100% voel en terug denkende aan de adviezen verwacht ik niet in de zelfde valkuilen te lopen.

Goede sfeer, maar wel to the point.

Leen heeft mij, na mijn burn-out, in enkele gesprekken goed op weg geholpen om de huidige situatie te verbeteren maar vooral om toekomstig stappen te kunnen blijven zetten. Hij gaat hierbij zorgvuldig te werk en merkt goed op wanneer hij welke snaar bij iemand moet raken. Soms begrip, soms confronte...

Ontspannen sfeer

Door de gesprekken met Leen hebben we allebei een spiegel voor gehouden gekregen en op die manier gezien waar we zelf verbeteringen in onze relatie konden aanbrengen.

Effectieve methoden en technieken geleerd

Leen heeft mij enorm geholpen door mij te begeleiden in het zoeken naar methoden en technieken om rust in lijf en hoofd te krijgen. Technieken die bij mij passen en die goed in mijn leven in te passen zijn. Hij heeft geluisterd naar mijn verhaal zonder te oordelen en zonder een standaardbehande...

Bekwame therapeut

Een therapeut die op een prettige manier patronen duidelijk maakt, gepaard met veel humor en eigen bijdrage. Je gaat met meer energie naar huis.  Voorop staat het besluit om in therapie te gaan (om wat aan je problemen te gaan doen) en als je dan een vriendelijke en bekwame therapeut treft i...

Kon snel afspraak maken

Ben hier terecht gekomen na een niet echt prettig verlopen GGZ traject. Kon snel afspraak maken. Hulp was inhoudelijk goed en toepasbaar in de dagelijkse praktijk en dat binnen een ontspannen omgeving. Ook de impact voor de thuissituatie was onderdeel van de behandeling waardoor partner ook beter ko...

Geen ja-knikker maar geeft zijn mening.

Als je twijfelt of je wel of niet met een psycholoog wil praten kan ik je nu alvast zeggen, doen! Gewoon een keertje proberen. Ik ben 22 en heb ook erg lang getwijfeld, omdat ik het niet perse vond passen bij iemand van mijn leeftijd. Maar ik ben zo blij dat ik de keuze heb gemaakt. Leen is een fant...

Direct duidelijk dat dit was wat ik zocht.

Met Leen heb je een sparring partner die goede open vragen kan stellen, maar die ook niet bang is om een stelling te poneren die je misschien eerst wel boos maakt maar die je ook aan het denken zet. Ik heb veel aan de sessies met hem gehad.Met Leen heb je een sparring partner die goede open vragen k...

Coaching. Persoonlijke en laagdrempelige benadering en snelle analyse

Leen is een geduldige, vriendelijke therapeut die makkelijk benaderbaar is. Hij is niet zweverig, maar kan goed analyseren en snel benoemen waar de knelpunten zitten. Hij durft te confronteren,  maar doet doet dat met respect. Ik vond het ook erg prettig dat Leen wist waar het in het vorige gesprek over ging en hij sloot daar ieder vervolggesprek goed op aan.

relatie APK ....als het nodig is weten we leen te vinden.

Mijn vrouw en ik hadden elders in Nederland al een paar coaches achter de rug zonder resultaat. Het moet nu eenmaal ‘klikken’ met een hulpverlener en bij mij was dat doorgaans niet het geval. Toen we met Leen  in contact kwamen bleek al snel dat hij evenwichtig en positieve insteek heeft. 

Coaching. Ik voelde me gelijk welkom.

Constructief. Hoe is de huidige situatie, wat is er de afgelopen periode geprobeerd om zaken te veranderen en wat kunnen we in de komende periode doen? Goed luisterend oor, praktisch uitvoerbare oplossingen waarbij rekening gehouden wordt met de behoeften en de mogelijkheden zodat deze goed aansloten bij mijn hulpvraag.

Prettig, snel en persoonlijk.

Je geeft elke keer het gevoel helemaal klaar te staan.  Ik  heb een hele prettige balans ervaren tussen empathie en analyse. Ik vind je heel slim en een snelle denker, met een hele warme persoonlijke benadering van wat er speelt. 

Coaching. Rust en respect. Gaf direct een vertrouwde en open sfeer.

"Ik ben erg tevreden over mijn situatie na de coaching bij Leen en voelde waardering en respect, waardoor ik mijn problemen in een rustige en veilige sfeer kon voorleggen. Zijn uitleg over mijn probleem gaf me rust.

Gezinstherapie. Plezierig, informeel maar duidelijk. Voelden ons zeer op ons gemak.

Door de hulp van Leen is ons gezin met 3 bijna volwassen kinderen gegroeid in het omgaan met elkaars verschillen en wordt er op een betere manier met conflicten omgegaan. Met een lach en een traan blijft niets onbesproken.  Humor, geduld en een positieve benadering typeert Leen zijn aanpak.

Coaching. Aanrader!

"Ik vond het prettig dat u snel reageerde op mijn aanmeldingsvraag. Het kennismakingsgesprek vond ik prettig omdat ik direct een goed beeld kreeg van de manier waarop u te werk ging. Het beloop van onze gesprekken vond ik fijn omdat ik na elk gesprek weer een stap dichter bij mijn doel kwam.

Bereikbaarheid van de praktijk

Mijn praktijk bevindt zich aan de Röntgenlaan in Zoetermeer in de wijk Rokkeveen, Houtwijk en is goed bereikbaar vanuit Den Haag (Leidschenveen, Ypenburg, Voorburg), Lansingerland (Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek), Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Delft, Pijnacker, Nootdorp, Leiden, Alphen aan de Rijn, Boskoop, Waddinxveen, Gouda en Nesselande (Rotterdam).