Geschreven door Leen Bokhorst, Psychologische diensten voor particulieren en bedrijven : behandelaar coach, relatietherapeut, familiebemiddelaar, mediator

Hulp bij opvoedverschillen

Regelmatig krijg ik aanvragen voor relatietherapie. Er blijkt dan vaak dat de spanning die door de vrouw ervaren wordt aanleiding is voor de aanvraag. Juist de opvoeding van de kinderen is een hekel punt voor vrouwen.

 

Hoe worden jullie geholpen?

  • Ik help jullie beiden om hier op een constructieve wijze alsnog over in gesprek te komen. Meestal lukt dit ook met mijn hulp om hier meer wederzijds begrip voor op te brengen maar ook om tot concrete afspraken te komen.
  • We zetten dit proces al in het intakegesprek in en ik volg jullie met bijsturing waar nodig is.
  • We bespreken wat jullie idealen en waarden zijn ten aanzien van de kinderen. Vaak hangen deze ideeën samen met hoe je zelf opgevoed bent. Dit komt uitgebreid aan de orde in het genogram. Dit is een gezinstekening, waarin we stilstaan bij deze verschillen. Ook help ik met jullie onderhandelingen om tot concrete afspraken te komen over ieders taken en betrokkenheid bij de opvoeding.
  • Als dit lukt dan komen we vaak nog uit op relatievragen en die pakken we dan gewoon mee.  Daarna kunnen we meestal al snel afsluiten.

 

>> Ik nodig jullie van harte uit voor een gesprek in mijn praktijk in Zoetermeer. Bel 06-20 144 184 of stuur een mail

 

Ga naar home

Ga naar de algemene pagina over relatietherapie